sâmbătă, 23 martie 2013

Te astept si te iubesc zi de maine 10 Mai 2013 !

Te astept si te iubesc zi de maine 10 Mai !
Tineri, chiar daca este normal sa va reconstruiti un destin propriu, croindu-va un alt drum de iesire de sub tutela vechilor generatii ale trecutului nostru comunist si postcomunist, nu trebuie sa va parasiti tara, pentru ca viitotul ei este al vostru, voi aveti viata inainte.
Dupa 66 de ani de republicanism postbelic falimentar ,in care esecul comunismului totalitar dictatorial si mai recent postcomunismul democratic original au aruncat tara in cea mai crunta saracie, este normal si natural ca tineretul romanesc sa-si caute o noua orientare, pentru a-si afirma propria lui personalitate, venind chiar in conflict cu generatia veche de politicieni, care inca se afla la putere in Stat, si care si-a pierdut forta spirituala pentru a edifica noi constructii politice cu preocupari inoitoare pentru progresul social si cultural a societatii romanesti.
Nevoia legitima de libertate, dreptate sociala, independenta si democratie mai morala si mai occidentala a poporului roman, ne obliga deopotriva, tineri si varstnici sa nu uitam niciodata, convingerile profund democratice, revelatoare de adevar si dreptate, ale Regelui Nostru Mihai I al Romaniei:"Nu poti vindeca o tara fara sa-i dai adevarul. Dreptatea este totuna cu adevarul. Nu impreuna cu vechii securisto-comunisti se poate instaura democratia si respecta drepturile si libertatile noastre, ci tocmai invers fara ei !.. Prima noastra datorie astazi este sa ne amintim de toti cei care au murit pentru Independenta si libertatile noastre, in toate rasboaiele pe care a trebuit sa le ducem si in evenimentele din Decembrie 1989, care au daramat dictatura comunista...Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru. Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul. Uniti intre noi si cu vecinii si fratii nostri, sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati."
Astazi, copii nostri vad altfel problemele noastre politice si sociale, cautand sa le rezolve si sa le modeleze in conformitate cu spiritul lor, invadat de numeroase neajunsuri, umilinte si nelinisti, referitor la asigurarea si pregatirea viitorului lor.
Actiunea de emancipare a tineretului nostru este evidenta, dar totusi exista ceva greu de inteles, felul in care aproape in toate tarile revoltele tinerilor , arboreaza aceleasi insemne, steaguri, si lozinci ,inspirandu-se din aceleasi izvoare doctrinare, aruncate de mult la lada de gunoi a istoriei, protestand in strada cu violenta fizica si verbala si reclamand instaurarea aceleiasi forme de societate bazata pe ura de clasa proletara, specifice manifestarilor tinerilor afiliati curentelor exremiste de stanga si extrema dreapta.
Dupa 68 de ani de istorie postbelica internationala,in care permanent pacea sociala si progresul au fost temele principale ale tuturor politicienilor indiferent de ideologiile propovaduite, apare totusi ca ceva anormal astazi, ca tineretul de pretutindeni sa se manifeste si sa adopte ca plan de batalie politica tocmai directivele comunismului si nazismului international..
Tineretul romanesc face parte integranta din Natiunea romana, si atunci cand tinerii nostri cauta sa-si descopere vocatia lor proprie, sa-si rezolve necunoscuta vietii lor, chiar si atunci cand din cauza saraciei, multi tineri isi parasesc tara, acestia nu se pot desprinde de nemul lor romanesc "care constituie plasma germinativa a tineretului roman", oriunde s-ar afla romanii in lumea larga.
Este nevoie sa nu lasam "fortele raului comunist si nazist", remanentele paguboase ale trecutului sa renasca regimuri de teroare, sa desprinda tineretul nostru de traditia nemului romanesc, de credinta lui stramoseasca si nici sa se poata opera si manipula acest tineret valoros al nostru, dupa programele ideologice de origine a vreunei puteri straine.
Urmand indemnurile M.S.RegeluiMihai I al Romaniei, astazi tineretul roman devine pe deplin capabil sa-si defineasca atitudinea cetateneasca responsabila, lund ca baza patrimoniul national, cu cultura lui milenara, cu traditiile stramosesti si cu veacurile lui de lupte si sacrificii, astfel incat intreaga natiune si societate romaneasca sa-si redobandeasca identitatea si demnitatea, care reprezinta in viziunea Suveranului :"Cele mai importante lucruri de dobandit, dupa libertate si democratie,sunt identitatea si demnitatea.Elita romaneasca are aici o mare raspundere "
Noi, cei care apartinem generatiei varstnice, nadajduim in izbanda misiunii tineretului nostru, de-a oferi azi neamului romanesc, victoria momentului adevarului si dreptatii depline, necesara istoriei noastre nationale, pentru o noua aspiratie, un nou ideal,, o noua perspectiva de unitate si pace sociala, pe care sa si-o duca la indeplinire, fara a stirbi ceva din etosul national si traditia stramoseasca "Nihil sine Deo",si tinand cont de modul nostru propriu, de a ne construi viitorul in care "democratia trebuie sa imbogateasca arta carmuirii, nu sa o saraceasca. Romania,ca si toate tarile din Europa, are nevoie de carmuitori respectati si priceputi."
Fiecare Stat national, fiecare popor isi are propriile specificitati, iar conform unei legi sociale naturale, imobilismul vechii generatii de politicieni din aproape toate tarile vecine si nu numai vecine noua, au provocat in randul tineretului, reactii adverse si proteste de amploare cu diferite nuante politice si cu diferite revendicari mai mult sau mai putin cu caracter politic.
Tineretul romanesc, daca ar folosi in revendicarile lui, aceleasi lozinci, sloganuri,idei si doctrine protestatare din tarile vestului sau estului Europei, ar insemna sa-si asume riscul de a-si descoperii foarte curand, lipsa de maturitate politica, devenind ridicul, dovedindu-si propria neputinta de afirmare a personalitatii lui spirituale, moral inoitoare. Nu tot ce se potriveste tineretului din capitalele vestului si estului Europei, se potriveste traditiei si dorintei de libertate si dreptate a tinerilor din Bucuresti, Iasi Timisoara ,Cluj,Craiova sau Hargita.
Ce fel de democratie "originala", republicana postcomunista am trait, in care generatii vechi de politicieni cu remanente si naravuri comuniste si-au educat tineretul furandu-i, ascunzandu-i si falsificandu-i adevarata istorie nationala si indrumandu-l sa-si paraseasca tara, sa-si renege proprile lui surse de inspiratie si sa alerge dupa imprumuturi doctrinare straine fiintei poporului roman?
Tineretul roman pentru a-si afirma propria personalitate nu are nevoie sa recurga la "aparatorii dictaturilor, de orice fel ar fi ele " a caror ideologie se rezuma, in esenta, in a distruge tot ce-a creat pana acum umanitatea,"pentruca pe ruinele culturilor nationale sa se inalte cea mai infioratoare sclavie ce-a cunoscut-o istoria, a comunismului si a fascismului nazist "deopotriva ideologii criminale.
Dupa 23de ani de postcomunism falimentar, societate romaneasca continua sa ramana la discretia vechiului aparat politico-represiv, usor primenit, care stie sa-si adjudece azi, cu instrumentele "democratiei originale", toate avantajele puterii. Si totusi astazi ca si atunci in vremurile mult mai grele pentru tara, dupa Lovitura de Stat din 30 Dec.1947,"singura institutie care n-a vrut sa stabileasca nici o punte de legatura cu extremismul comunist sau nazist sau aparatorii dictaturilor de orice fel ar fi ele, a fost Institutia Monarhica, asa cum a putut ea sa supravietuiasca in exil, conchide Suveranul, aici sta cauza razboiului pe care ni l-au declarat si comunistii si legionarii si aparatorii maresalului Antonescu".
Ajutat fiind, de Bunul Dumnezeu, poporul roman are urmasi vrednici care-i poarta numele si a caror "apartenenta la statalitatea romaneasca nu are de-a face doar cu formele de guvernamant prin care a trecut Romania pana astazi, nici cu sistemele politice care au administrat-o. Fiindca stramosii Familiei Regale a Romaniei au fost fondatorii statului roman si intregitorii tarii, tot ce are legatura istorica, culturala, militara, sau traditionala cu Statul si Natiunea priveste si Casa Regala, aceasta fiind o parte integranta a identitatii Romaniei moderne. Asadar, oriunde ar merge sau in orice imprejurare s-ar afla, REGELE ESTE O PARTE A SIMBOLULUI STATAL ROMANESC, in afara actului administrarii politice a tarii sau, mai bine spus, deasupra lui"[A.S. R.Principele Radu al Romaniei "Anul Regelui"Buc. 2011 ]
Avem datoria patriotica, fiecare dintre noi, tanar si varstnic, impreuna sa ascultam cu luare aminte si sa urmam indemnurile Regelui Nostru a tuturor romanilor de pretutindeni:"Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie.Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil si generos."
Asadar, planurile comunismului mondial conspirativ si a extremismului de dreapta nazist, de-a destructura si dezbina Statul national roman, vor putea fi zadarnicite numai daca tineretul impreuna cu intreaga societate romaneasca vor lua atitudine cetateneasca responsabila, avand principala preocupare politico-spirituala cu viziuni morale inalte, lupta pentru apararea interesului national comun, de recuperarea formei de guvernamant traditionala a romanilor-Monarhia Constitutionala- si, odata cu ea, sa ne redobandim demnitatea, identitatea noastra nationala, increderea in noi insine si respectul pentru munca noastra, evitandu-se astfel sa fim condamnati la mediocritate si considerati cetateni europeni de rang inferior.
Se cuvine sa nu uitam lectia istoriei postbelice care a demonstrat ca este si mai deplans poporul a carui tineret s-a instrainat de pamantul si traditia stramosilor lui, inchiriindu-si elanul si generozitatea unor forte antinationale, ce au contribuit la distrugerea elitei intelectuale,politice si sociale, principala forta morala regeneratore a societatii romanesti interbelice.
Si astazi elita romaneasca are aceeasi responsabilitate si datorie patriotica de-a constientiza si educa tineretul roman sa nu iasa si sa evadeze din sfera natiunii lui, lasandu-se atras in orbita unor conglomerate politice si ideologice straine firii romanului, facandu-si profesiuni de credinta marxista, leninista, nazista, fascista, maoista, e.t.c. si , pierzandu-si in acest fel, rangul ce trebuie sa-l detina tineretul romanesc in afirmarea personalitatii sale nationale, intr-o societate cu adevarat libera si democratica .
Avem datoria sfanta de parinti romani credinciosi, pentru a nu lasa tineretul roman sa devina masa de manevra a politicienilor care inca nu au "dobandit un comportament public rupt complet si definitiv de naravurile trecutului" si nici sa devina masa de manevra si baza electoratului roman manipulat de catre forte straine contra propriei lui natiuni.
Exista acest pericol iminent ,chiar si in aceasta forma noua de globalizare politico-economica, unificatoare a Uniunii Europene, ca aceasta bogatie de nepretuit a viitorului umanitatii, tineretul, fie el uneori mai rebel, pletos si mai protestatar, sa fie impins spre anarhie si revolta "impotriva triplei autoritati, a familiei, a religiei, si a societatii civile, de catre fortele raului comunist si nazist, de agentii conspiratiei extremiste de stanga si dreapta, infiltrati deopotriva in mijlocul lor a tinerilor. .
Aceste forte oculte, au interesul sa creeze o Internationala a tineretului desradacinat din pamantul propriei lui Patrii, folosind-o ca o masa de manevra internationala operabila si exploatata in interes politic.
Astazi, pericolul cel mai mare care pandeste Uniunea Europeana este ca sub inspiratia "maestrilor oculti," de extrema dreapta si stanga, din fosta Cortina de Fier si nu numai de aici, tineretul lipsit de experienta, fiindu-i inselata buna lui credinta, sa se azvarle cu ochii inchisi fara discernamant moral si democratic, in orice intreprindere protestatara de extrema stanga sau dreapta, pentru a-si satisface setea de ideal si de actiune.
Foarte multi tineri au cazut in aceste capcane politico-ideologice de mult apuse, inrolandu-se in diferite "trupe de soc" ale revolutiei comuniste sau ale extremei dreaptei naziste, pentru a da un nou impuls luptei de rasturnare a ordinei crestine a lumii, tinerii fiind mintiti si convinsi ca ei reprezinta o a treia forta si pozitie, care nu este nici ideologia Vestului si nici aceea a Estului.
Atat extrema stanga comunista, cat si aceea de extrema dreapta nazista , continua sa ofere tineretului, "partituri revolutionare perverse", demagogice, mincinoase, cu disimularea democratiei, in care liderii acestor tineri se afiliaza fractiunilor acelorasi ideologii totalitare, dictatoriale , care in final se varsa tot in beneficiul comunismului mondial conspirativ international, pentru ca sunt coordonate pe un plan mult mai inalt, inaccesibil tineretului, de aceleasi creere diabolice si bolnave, care din umbra si dela un loc central, prin compromisuri obscure de interese politice si economice, conduc intreaga campanie de cucerire a lumii.
Din aceste motive, a nenumaratelor vulnerabilitati si pericole, este nevoie sa se continuie lupta de condamnare si de reparare a efectelor distrugatoare asupra fiintei natiunii romane, de catre regimul comunist dictatorial totalitar ca fiind un regim criminal in egala masura cu nazismul.
Pentru a ne spori in viitor capacitatea reconstruirii personalitatii tineretului nostru de a fi responsabil ,liber si demn este obligatori sa facem apel sistematic la memorie, la nenumaratele suferinti indurate de poporul roman in lupta lui pentru libertate si independenta, la constiinta lui nationala si la idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, la injustitiile produse natiunii romane de istoria recenta postbelica, la toate elementele necesare unei resurectii morale in acea ordine a spiritului dreptatii si democratiei pentru revenirea romanilor la Monarhia Constitutionala, fara de care nu ne putem inchipui restabilirea normalitatii noastre firesti, de echilibru, pace sociala, unitate si de redobandirea demnitatii nationale.
Ne vom spori rolul calitatii de-a fi cetateni responsabili, dovedind ca ne pasa si vom renunta la resemnare, reactionind ferm si hotariti, impotriva tuturor abuzurilor si nedreptatilor produse in rezistenta romaneasca fata de comunism," o dimensiune prea putin cunoscuta a istoriei noastre postbelice " si in care Regele Mihai I al Romaniei are meritul cel mai de seama, respectat si admirat de intreaga umanitate. Traiasca Regele ! Traiasca Libertatea !

Catre :
PARLAMENTUL ROMANIEI, CAMERA DEPUTATILOR.
Str. Izvor Nr 2-4 sector 5, Bucuresti cod.post: 050563.
Catre ; SENATUL ROMANIEI
Calea 13 Septembrie Nr 1-3 sector 5, Bucuresti cod.post: 050711.
Solicit Parlamentului Romaniei sa legifereze, ziua 10 Mai, sarbatoare oficiala nationala a Independentei Romaniei, cu toate cele trei semnificatii pentru istoria tarii noastre, din 1866, 1877 si 1881. Onorandu-ne istoria,prin traditie, disciplina si excelenta impunem respect fata de noi ca si cetateni, si fata de noi, ca popor. La 10 Mai 1866 printul Carol depunea juramantul de credinta poporului roman.
Armata romana patrunsa de sentimente de credinta statornica si de adanc devotament, depune cu recunostinta tributul ei de admiratie la picioarele M.S. R. Carol I, seful suprem care a calauzit primii ei pasi pe calea gloriei in botezul de sange pe campul luptei pentru Independenta Principatelor Unite fata de Poarta Otomana la 10 Mai 1877, iar la 10 Mai 1881, Romania este pusa pe harta Europei, Principatele Unite devenind Regatul Romaniei, iar Principele Carol devine Regele Carol I al Romaniei.
Se cuvine sa luam aminte la mesajul M.S.Regelui Mihai I al Romanie, adresat natiunii romane la 25 octombrie 2011, de la tribuna Parlamentului :"Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil si generos". Strabunicul Regelui Mihai, M.S. Regele Ferdinand I Intregitorul, s-a adresat ilustrelor personalitati ale Academiei Romane in 10 Mai 1915, afirmandu-si convingerea ca : "..Istoria este calauza nepretuita pentru a ne cunoaste pe noi insine".
Parintele istoriei noastre Profesorul Nicolae Iorga a invatat generatii de romani, indemnind sa ne respectam istoria :"Cunoscand istoria, eroii, traditia, ne facem mai sociabili, mai altruisti, mai iubitori de om si viata ",iar sociologul si istoricul Constantin Dobrogeanu Gherea ne atragea atentia ca "Istoria ne invata multe, cu conditia sa pricepem invataturile ei "
Asadar, am dreptul sa port cu respect tricolorul sub orice forma si oriunde doresc pe teritoriul national romanesc, indiferent de religie, optiune politica si etnie, pastrand acelasi respect si juramant fata de tricolorul Regalitatii Romanesti, intonand cu bucurie imnul Regal al Romaniei, cu aceiasi mandrie de a fi roman, la fel cum au procedat parintii , bunii si strabunii mei si, purtand la zi de mare sarbatoare, 10 Mai, costumul national cu panglica tricolora la brau si palarie.
Cu nadejdea ca ne vom redobandi pe deplin identitatea si demnitatea noastra nationala, va doresc legiferare luminata, intru libertate si democratie, avind claritatea interioara a exigentei de principiu necesara binelui acestei tari :"Nihil sine Deo !"

Titus Berinde pensionar
Str. Germisara Nr. 12 A. Geoagiu-Bai, Jud. Hunedoara
cod. Post. 335450

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu